Nyheter

Nya jiggar som sattes på prov.

I helgen som var har jag testfiskat ett par nya jiggar jag införskaffat mig. Den första är Hog Shad från duktiga betesbyggaren Fredrik “Pigg King Lures” Johansson. Denna jigg på bilden har ca 25 gäddor på sitt samvete under en dags testfiske – imponerande! Det jag verkligen gillade med denna jigg förutom att den är väldigt enkelt att tackla, är att den håller ihop väldigt bra trots många snipor på sitt samvete. Den här jiggen har jag dessutom limmat med superlim och inte med “Fix it Glue” som jag annars rekommenderar. Nackdelen med superlim är att gummit blir hårt, det håller ihop väldigt bra men betet går däremot sönder mycket mer under nästkommande hugg. “Fix it Glue” är egentligen gummi i ren flytande form, tar lite längre tid att torka men blir en helt ny täckande yta av gummi på ditt bete.
pigking1

piking2

Som ni märker så är den ganska väl tuggad, men håller ändå ihop väldigt bra och det klassiska “paddelgnagandet” från gäddorna har inte existerat på detta exemplar, varför törs jag inte svara på ännu men helt klart en ny favoritjigg i mina lådor. Supertack för jiggarna Fredrik! Och för er vetskap kommer Söders Sportfiske snart få in en rejäl laddning av Pigg Kings Hog Shad där ni kan köpa ert/era ex.

___________________________________________
___________________________________________

Jigg nr2. Detta är en läcker jigg i riktigt fina färgkombinationer, även denna jigg skördade bra med fisk under helgen som var. Betet heter “Fatroller” och kommer från vår Östgötske jigggjutare Linus “LS lures Svensson. En stor paddel gör att betet får en väldigt fin vaggande gång, något mjukare gummi än ovanstående presentation som gör att den får ett väldigt fint häng vid vevstopp. Utav ca 20 fiskar som högg på denna jigg så small 19 på vid vevstopp eller ett knyck i spöet. Även denna jigg kommer få en självklar plats i min låda under mina framtida turer. Här skulle jag verkligen rekommendera “Fix It Glue“. Inte för att det mjuka gummit inte håller ihop, för bevisligen gör det så. Utan för att superlimmet blir stenhårt vilket bara känns fel i den mjuka kroppen vilket jag tror kommer hämma gången på betet i det långa loppet.

ls1

ls2

Även denna jigg är väldigt lätt att tackla och lägger sig inte på sidan, något som i och för sig kan vara väldigt bra. För min del så är jag av någon lustig anledning väldigt allergisk mot beten som inte går helt spikrakt… Fix idéer och störningsmoment har vi allihop i skallen 😀

Helgen bjöd dessvärre inte  på några större fiskar, en gädda runt 4 kilo lyckades jag dock få med på film när den sög i sig LS lures Fatroller. Detta kommer framöver – tills dess, skitfiske på er där ute – Gäddfisket är trögt just nu men glöm inte,,, du är alltid bara ett kast från din drömfisk!

/ Rikard Jonsson

 

Advertisements

Categories: Nyheter

1 reply »

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s