Nyheter

Installation och testfiske av nya lodet.

I fredags slog farsgubben och jag tillsammans våra kloka? hjärnor och gjorde ett höj och sänkbart fäste till nya ekolodsgivaren. Så jävla vackert vet jag inte om det blev men praktiskt i all ära. Det är ju också allt man behöver!

Ett gammalt stolsfäste som man kan snurra fick det bli till ekolodet och resultatet blev svingrymt! Perfekt för den person som nu ska slå sitt PB från min båt, enkelt att bara vrida fram så att denne också ser lodet.

lod

Och fisket då? Ja det gick hyfsat men ännu är dom svårflörtade, 7 landade blev det och 6 som var på farsans jigg släppte varav en var riktigt skaplig. Mothugget vid det pelagiska vertikalfisket måste vara blixtsnabbt och apstarkt, något som definitivt kommer komma med tiden, övning kommer ge färdighet för pappsen. Under delar av dagen fick vi också slåss ordentligt med vinden vilket också gjorde det riktigt svårt. De utlovade prognoserna var 2m/s och västlig vind vilket som vanligt var allt från korrekt. Antalet träffar som dök upp på lodet med hjälp av SIn steg dock med ungefär 900% mot föregående dagar som jag letat gös pelagiskt i år. SATAN VAD NÖJD JAG ÄR!

gösett

gös1Störst för dagen blev denna.

fatso!
En liten men fruktansvärt tjock!

Nu till helgen kör vi Abu Garcia Pike Open eller “Sebile Open” som det heter på vårkanten i Västervik, idag är det 46 anmälda lag med riktigt duktiga fiskare vilket gör konkurrensen hård för oss men planen är uppgjord för dagarna och vi hoppas ta pallplats även detta år!

Värt att konstatera är fortfarande att Savage-Gear Sandeels fortsätter leverera överlägset bäst! Nu väntar jag på lite nya spännande färgprover från Mads som jag tror kommer bli riktigt giftiga!

 

Kör hårt och hoppas vi ses på Pike Open!

/ Rikard Jonsson

Categories: Nyheter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s