Nyheter

Galenskap och elektronik.

Så får man väl sammanfatta dom senaste dagarnas eskapader. I tisdags var det dags för ett nytt vertikalpass, denna sjö har visats sig svår för många i år och idag var inget undantag. Stundtals var det gott om fina ekon att släppa på men som vanligt för året så stod dom väldigt ytligt. 11 timmar passerade utan en fisk i båten, ja 11 timmar… idioti, galenskap, envishet eller vilket ord man nu väljer att använda så gav jag inte upp. Efter 11 timmar och 50 minuter så belönades jag med en magnifik gös på 13 kilo, ne inte riktigt utan 3.5kg ungefär… men det kunde varit den stora!!!

gös

 

Teknologin går framåt och så  även tekniken inom fisket, igår anlände ett nytt monster som ska underlätta att söka av vattnen efter dom pelagiska gösarna. Det blev ett Lowrance HDS-12  Ett ekolod med all den senaste teknologin inom marin teknologi.

lod

Anledningen till att jag valde en 12″ skärm kan verka förvånande för många men dom flesta båtar man ser idag har antingen två eller till och med tre skärmar i sina båtar. Min tanke är att jag ska endast ska kunna ha en skärm där jag har samtliga fönster öppna, Downscan, structurescan och plotter uppe samtidigt. Ungefär som bilden nedan visar, fördelen med Gen-2 Touch är också att du själv kan bestämma hur stora, vart du vill placera fönstren.

lod22

Efter montering så blev det en snabbtur för att se att allt fungerade, både placering och fäste blev kanon! Förhoppningsvis så blir det ett ordentligt pass på lördag då vi på riktigt får testa den nya “tvn” 😀

lod

 

Kör hårt!

/ Rikard Jonsson

Categories: Nyheter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s